3 Haz 2022


 Pandemi döneminde çok başarılı bir sınav veren Cumhurbaşkanı Erdoğan yönetimindeki Ak parti hükümeti 2021 yıl sonuna doğru faiz, kur ve enflasyon tusunamisi karşısında bir dizi önlemler almaya çalıştı. Özellikle döviz tusunamisine çare olması düşüncesiyle kur korumalı mevduat hesabı yöntemi ile başlangıçta bir miktar başarıya ulaşmış gibi bir görünüm sergilese de bu durumun pek fazla işe yaramadığı doların tekrar atağa geçmesiyle anlaşılmış oldu. Enflasyon ile mücadele ise tam bir fiyasko! Enflasyon ak parti hükümetinin iş başına gelmeden önceki yıllar seviyesine ulaştı.

Parlementer sistemde duruma hızlı müdahele edilemiyor gerekçesiyle Cumhurbaşkanlığı sistemine geçilmişti ama maalesef bu sistem de pek işe yaramış gibi görünmüyor. Üzülerek müşahede ediyoruz ki hantal yapı Cumhurbaşkanlığı sisteminde de devam ediyor.

Döviz kuru ve enflasyon aldı başını gidiyor. Dolar kur korumalı mevduat hesabı öncesi fiyatlara ulaştı. Market zincirleri zamlı etiket uygulama hususunda biribirileriyle yarış halinde. Çarşı, pazar her yer açık artırmayla satış yaparcasına yarış halinde. Garibanın mutfağı yangın yerine dönmüş durumda. Bir mutfak tüpü asgari ücretin sekizde biri fiyata satılıyor. Türkiyede inekler dolarla süt verir olmuş. Süt dolar kuru ile, peynir altın kuru ile yarış halinde.

Kiralar lüks otellerin kral daireleri seviyesinde. Değil orta gelirliler, üst seviye gelirliler için bile bir yuva sahibi olmak hayal oldu. 

Hükümet mi ne yapıyor?

Olup biteni uzaktan uzağa seyredip her şey olup bittikten sonra "yapanın yaptığını yanına koymayacağım" naraları atmaktan başka bir şey yapabilme becerisini dahi gösteremeyecek acizlikte yorgun ve bitkin.

Muhalefet ise sanki hükümetle gizli bir pazarlık içinde.

Vatandaşın hali perişan derhal bu işe bir çözüm bulunmalı diye tüm olup bitenleri kamuoyuna haykırmak yerine Kavala neden ceza almış, Demirtaş hapisten çıkmalıymış, Erdoğan kaçacakmış gibi saçma sapan işlerle uğraşakta.

Beyler bu gidişat gidişat değil! 

Vakit olanları seyretme vakti değil!

Ne yapıp yapıp bir çözüm üretilmek zorunda!

Servet sahipleri servetlerine servet eklerken geçim derdinde olan halk eziliyor.

Birilerinin gizli eli cebimizde. Her saat, her dakika cebimizden bir şeyler çalınıyor.

Milli gelir seviyesi yerlerde yüzüstü sürünmekte. Ülke kaynakları eriyip yok olmakta.

Tamam elbetteki işiniz kolay değil ama siz bu işe talip olurken kolay olmadığını bilerek talip oldunuz ve en kısa zamanda, mümkünse hemen çare üretmek zorundasınız. 

Bu iş sizin sorumluluğunuzda, bu görev sizin göreviniz.

Bu ülkeye, bu ülke vatandaşına daha fazla kaybettirmeye hiç kimsenin hakkı yok vesselam.







İletişim

Ad

E-posta *

Mesaj *

Ziyaretciler

Günün Hadis-i Şerifi

Geçmiş Yazılar