2 Oca 2016

Ülkemizde terör, cinayet, fuhuş, hırsızlık, her türlü alavere dalavere kol geziyor ve asayiş bir türlü sağlanamıyor. Bu gidişle de asayişin sağlanabileceği muhtemel görünmüyor.
Neden mi? Çünkü asayişi sağlasın diye devleti emanet ettiğimiz bazı yöneticiler, bir kısım idareciler ve birçok memur maaşını aldığı bu devlete ihanet edebiliyor. Görevini kötüye kullanabiliyor. Hatta devlet terörle savaşırken bu kimseler teröre destek verebiliyor. Yardım ve yataklık yapabiliyor. Dahası da var. Devletin insanları irşat etsin diye görevlendirdiği imam kılıklı bir hain çıkıyor medya önüne, devlet düşmanlarının propagandasını yapabiliyor, kendi devletine ise hakaretler yağdırabiliyor.
Anlayacağınız at izi it izine karışmış. Yok yok yanlış söyledim! At izini it izinden ayırmak kolay olur. İt izi, kurt izi, çakal izi birbirinin içine girmiş, ayırt edebilene aşk olsun!..
Peki bu işten nasıl kurtulacağız? Her iki tarafına da pislik bulaşmış bu değneği nasıl tutup temizleyeceğiz?
Bu soruyu, Osmanlıda yaşandığı rivayet edilen bir olayı hatırlatarak cevaplamaya çalışalım.

Bir zamanlar İstanbul’da; cinayet, fuhuş, adam yaralama, tecavüz almış başını yürümüş.
Vali ne yaptıysa, bir türlü güvenliği sağlayamamış. Bir taraftan da padişah sıkıştırıyormuş valiyi. Vali baktı gördü olacak gibi değil, İstanbul’u terk etmeye karar vermiş.
Sıradan birisi gibi giyinmiş. Tarlalardan, bağlardan, bahçelerden, tenha yerlerden yürüyerek Güngören sırtlarına varmış. Bakmış ki, bir çoban orada koyun otlatıyor. Selam kelamdan sonra Vali “ne olacak bu İstanbul’un hali” diye mırıldanmış. “Ne varmış İstanbul’un halinde” demiş çoban. Vali olan biteni anlatınca, çoban demiş ki, “beni İstanbul’a vali yapsalar, iki günde şehri düzeltirim”
Vali “Nasıl düzelteceksin söyle bakalım” demiş.
Çoban “Söylemem, yetkim olursa nasıl düzelteceğimi gösteririm” demiş.
Vali “yönetim kademesinde hatırı sayılır dostlarım var. Yetkiyi sana verdiririm”  demiş.
İki gün sonra çoban çıka gelmiş ve konuştuğu adamın vali olduğunu görünce, buyurun sayın valim geldim demiş.
Vali iki günlüğüne yetkiyi devretmiş çobana ve “Artık iki günlüğüne vali sensin, düzelt bakalım nasıl düzelteceksin?” İstanbul’un durumunu demiş çobana.
Yetkiyi alan çoban, derhal talimat vermiş. “İstanbul’u yöneten ne kadar müdür, amir, şef, komutan varsa hepsi falan çayırda toplansın” Zeytinburnu’nda (şimdiki Metro istasyonunun yakınlarında) bir çayırda toplamış hepsini ve tek sıra halinde dizmiş çayıra.
Çoban emir vermiş. “Sıyırın donlarınızı aşağıya”
Baktı ki, kimse aldırış etmiyor. “Vurun birini” diye emretmiş. Bir kişiyi vurdurup delik deşik ettirince, işin ciddiyetini anlayan idareciler anında indirmişler donlarını.
Bir de ne görsünler; 100 kişiden 70’i sünnetsiz.
Çoban bu sünnetsizleri adamakıllı çırptırmış ve hepsini görevden almış. Yerlerine Anadolu yiğitlerinden Müslüman idarecileri görevlendirmiş. Hakikaten kısa sürede İstanbul’da asayiş sağlanmış.
Bu olay dilden dile anlatılmış ve o çayırın adı Çırpıcı Çayırı olmuş.

Ne dersiniz? Böyle bir çobana ülkemizin de ihtiyacı yok mu?

Devlet terörle savaşıyor ama teröristler devletin tepesinde mecliste cirit atıyor. Çıkmayacak mı böyle bir çoban?
Ben inanıyorum ki, böyle ferasetli, cesaretli, kelle koltukta, yeri geldiğinde Allahtan başkasına eyvallah etmeyen, deyim yerindeyse halk nazarında deli Hak nazarında veli biri veya birileri bu çoban gibi davranarak bu pislikten devleti de milleti de kurtarabilir.
         Yeter ki, o kişiler bulunsun ve tam yetki ile yetkilendirilsin!...
SELAM VE DUA İLE
                                                       Muammer Yeşiltepe

                                                               02/01/2016

İletişim

Ad

E-posta *

Mesaj *

Ziyaretciler

Günün Hadis-i Şerifi

Geçmiş Yazılar